در اوایل قرن نوزدهم چندین دانشمند در حوزه فولاد متوجه مقاومت بالای آلیاژ کروم در برابر خوردگی شده بودند ولی هیچکدام توجه ای به محتوای کربن موجود در فولاد نداشتند.
ادعاهای زیادی برای اختراع فولاد ضد زنگ توسط اشخاص مختلف وجود دارد ولی بیشتر توجه ها به آقای هری برلی است.این فرد در سال ۱۹۱۲ در آزمایشگاه خود دنبال راهکاری برای افزایش عمر سلاح های تولیدی خود بود که به استنلس استیل رسید. با کشف استنلس استیل افراد توجه زیادی به آن نکردند تا اینکه در کارد و چنگال مورد استفاده قرار گرفت و خیلی زود به فولادی مهم در کارخانجات مختلف تبدیل شد. استفاده از استنلس استیل در صنعت پتروشیمی و صنایع مختلف در نیمه قرن بیستم مرسوم بوده است.
از مهم ترین کاربرد های ورق استیل در پتروشیمی می توان موارد زیر را نام برد:
- تهیه مبدل های حرارتی
- تجهیزات فرآوری
- تهیه تجهیزات مورد استفاده در زیر دریاها
- ایجاد سیستم های پایپینگ
- جداکننده ها
- تهیه پمپ ها
- ساخت منیفولدها
- ساخت تانکرهای ذخیره سازی
- انواع تجهیزات پتروشیمی
- انتقال نفت و گاز استخراج شده به مخازن جداکننده
- مخازن نگهداری و تحت فشار
- تجهیزات حمل و نقل فرآورده های نفتی
- ساخت مخازن دپوی مواد شیمیایی و نفتی
- احداث خطوط جریان
انواع ورق های صنعتی را بدانید .
- ورق سیاه
- ورق ST52
- ورق آلومینیوم آجدار
- ورق رنگی
- ورق ضدسایش
- ورق قلع اندود
- ورق اسیدسویی
- ورق پانچ سیاه
چند مورد پر کاربرد را بررسی می کنیم .
ورق های سیاه ،به سبب داشتن آلیاژهای مختلف، از کاربردهای متنوعی در مصارف صنعتی و عمومی برخوردار می باشند. یکی از مهم ترین آن ها نیز، صنعت پتروشیمی می باشد که ورق سیاه نقش مهمی را در آن ایفا می کند. به طور معمول، آلیاژهای عمومی، صنعتی و آتش خوار بیشترین کاربرد را در پتروشیمی داشته و هر کدام مصارف خاصی را در بر می گیرند.
ورق گالوانیزه ،یکی دیگر از انواع ورق آهنی، ورق گالوانیزه است. ورق گالوانیزه ورقی است که با روی پوشانده شده است که اگر پوشش آن هم شکسته شود، باز هم از زنگ زدن محفوظ میماند. برای تولید ورقهای گالوانیزه از ورق روغنی استفاده میشود و روش کار بدین صورت است که ورق روغنی را در وان مذاب روی غوطهور کرده تا با توجه به ضخامت مورد نظر فلز روی بر سطح ورق قرار گیرد و به این صورت ورق سفید یا گالوانیزه تهیه میشود. این ورق ها را در کوره ها، رنگ پاشی می کنند، که از این ورق ها در سقف سالن ها و کانکس ها استفاده میشود.
استانداردهای ورق فولادی، براساس استاندارد سه کشور می باشد.
- استاندارد DIN آلمان که رایج ترین استاندارد موجود در بازار ایران است.
- استاندارد ASTM آمریکا
- استاندارد GOST روسیه
جمع بندی
ورق های فولادی در بیشتر صنایع مهمی که در زندگی روزمره ما نقش دارند، استفاده می شود. همواره انتخاب یک متریال مناسب در جمع بندی نهایی یک صنعت تأثیر به سزایی دارد.
نرخ محصول بسته به عوامل مختلف داخلی و خارجی مانند قیمت ورق آهن، قیمت جهانی فلزات، تغییرات نفت، حامل های سوخت، حمل و نقل و همچنین ارز تعیین می شود. کاربرد این محصول در صنعت پتروشیمی مختلف می باشد و بیشتر در ساخت مخازن، لوله های نفتی و سیلندرهای گاز از آن استفاده می شود.
امیدواریم مطالعه این مقاله، اطلاعات ارزشمندی راجع به انواع ورق در اختیار شما قرار داده باشد. سوالات خود را می توانید با ما به اشتراک بگذارید و جهت تامین قطعات مورد نیاز خود با مشاوران شرکت ارکان صنعت پایدار با شماره 88210078-021 تماس جاصل فرمائید .
حتما بخوانید :
مخزن چیست ؟